opstapplaats

Alle veelgestelde vragen

jouw kompas

Mag ik zelf varen? Heb ik daarvoor een vaarbewijs of ervaring nodig?

Je mag bij ons zelf varen. Een vaarbewijs is niet nodig. En ervaring met boten ook niet. Je krijgt voor vertrek van ons een uitgebreide persoonlijke uitleg. Daarna is het heel makkelijk en leuk om zelf te varen.

Kan ik me ook laten varen door een kapitein?

Natuurlijk! Voor maar 10 euro extra per uur kun je je laten varen door onze gastvrije kapitein, af en toe zelf varen en zorgeloos genieten. Let op: Als je een kapitein neemt kun je met maximaal 6 personen plaatsnemen, zodat je ruim kunt zitten.

Hoeveel personen mogen er op een bootje?

Wij hebben een verzekering en vergunning voor maximaal 8 (acht) personen aan boord.  Let op dat ook (kleine) kinderen mee tellen als persoon.

Geldt er een minimum leeftijd om te mogen varen?

Om een bootje te huren en zelf te mogen varen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Is er een verzekering inbegrepen bij de huur?

Ja, je bent via ons verzekerd, op voorwaarde dat je je aan de regels houdt die wij je voor vertrek uitleggen.

Wat zijn de vaarregels?

De belangrijkste regels leggen we je graag persoonlijk uit bij aan komst. De belangrijkste zijn goed rechts houden en voorrang geven.

Vragen jullie een borg?

Onze verzekering stelt twee eisen aan het huren van een bootje: een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en een borg van €150. Deze dien je cash op locatie of vooraf per pin te betalen. Na het varen krijg je deze meteen terug indien er geen schade is gemaakt. Maak je de borg per pin over dan duurt het ongeveer 2 werkdagen voordat je het geld weer terug op je rekening hebt.

Hoe kan ik een bootje reserveren?

Een bootje reserveren kan online. Hier kun je de beschikbare tijden bekijken en jouw voorkeurstijd meteen vastleggen.

Lukt het niet online? Dan kun je ons altijd mailen op info@ikapitein.nl of bellen naar 010 340 0708.

Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?

In de weekenden en in de vakanties zijn we vaak ruim van tevoren volgeboekt, zeker in de middagen. En hoe mooier het weer, hoe sneller we vol zitten. Dus om zeker te zijn van je bootje, raden we je aan van te voren te reserveren. Mocht het onverhoopt gaan regenen, dan mag je tot 24 uur van tevoren gratis je reservering verschuiven naar een andere datum.

De tijd die ik wil varen, is niet beschikbaar op jullie website? Hoe kan dat?

Dat betekent dat al onze bootjes op dat moment al gereserveerd zijn. Hopelijk zit er nog wel een andere tijd tussen die je ook uit komt. Je kunt ons altijd mailen op info@ikapitein.nl of bellen naar 010 340 0708 voor speciale verzoeken.

Kan ik ook op de dag zelf betalen?

Wij vragen altijd om betaling vooraf, net als bij concertkaartjes of vliegtickets. Je online reservering is pas definitief als je die hebt afgesloten door te betalen met iDEAL, credit card of Paypal. Uiteraard kun je op de dag zelf langskomen om een bootje te huren en dan te betalen, maar dan kunnen we geen beschikbaarheid garanderen.

Krijg ik een bevestiging van mijn reservering?

Jazeker, die krijg je per mail. Als er geen bevestiging in je inbox zit, check dan s.v.p. je spam box of junk mail folder.

Hoe zit het met annuleren bij slecht weer?

Als je ziet dat het slecht weer wordt (regen en/of storm), mag je tot 24 uur van tevoren je reservering kosteloos verzetten. Je mag meteen een nieuwe datum kiezen. Als je nog geen nieuwe datum hebt, dan krijg je een tegoed dat een jaar lang geldig is. Wij geven geen geld terug en alle andere redenen om niet te komen varen zijn voor eigen risico.

Hoe lang kan ik met jullie bootjes varen?

Je kunt bij ons minimaal 2 uur en maximaal 10 uurtjes varen.

Kan ik het bootje ook korter dan 2 uur huren, bijvoorbeeld voor een uurtje?

Onze minimale huurperiode is 2 uur. Uiteraard mag je eerder terugkomen, maar we raden je aan om die minimum vaartijd lekker vol te maken.

Kan ik onderweg besluiten om langer weg te blijven?

Nee. Je reserveert bij ons altijd voor een van tevoren bepaalde periode. Uiteraard kun je ons wel van tevoren vragen of verlenging van die periode mogelijk is. Soms is dat niet mogelijk, bijv. als de boot meteen ná jou door iemand anders is gehuurd of als we meteen na jouw huurperiode sluiten. Als onze planning het wél toestaat, kun je tegen bijbetaling langer varen.

Tot hoe laat kan ik bij jullie varen?

Wij sluiten twee uur voor de zon onder gaat. Hartje zomer betekent het dat je tot uiterlijk 20.00 u kunt varen. Er zijn uitzonderingen om langer te varen (max 21.30) hiervoor kun je per mail of telefoon contact met ons opnemen.

Tot wanneer loopt jullie seizoen?

Wij zijn open van begin april tot eind oktober.

Wat kost het huren van een bootje?

Dat is afhankelijk van jouw wensen. Klik op Boek nu, vul je wensen in en je ziet de prijs onderaan de pagina staan.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Nee. Al onze tarieven zijn all-in! Dus inclusief BTW, verzekering, toeristenbelasting, brandstof, bluetooth speakers, zwemvesten en persoonlijke uitleg door een gastvrije kapitein ;-).

Wat voor soort sloepen hebben jullie?

Wij hebben één formaat bootje, voor maximaal acht personen. Dat bootje is er in twee uitvoeringen: zonder zonnedek of met zonnedek. Met zonnedek is heerlijk als je bij mooi weer allemaal in de zon wilt liggen. Zonder zonnedek is er meer ruimte en kun je gebruik maken van het tafeltje met diverse bekerhouders.

Hoe groot zijn jullie sloepen?

Onze sloepen zijn 5 meter lang en 2 meter breed. Groot genoeg om met 8 personen te zitten. Wil je ruim zitten? Dan adviseren wij om met 6 personen te varen.

Hoe hard gaan jullie sloepen? Wat is de maximum snelheid?

Onze sloepen zijn begrensd tot een snelheid van maximaal 10 km/uur, zodat ze voor iedereen veilig en makkelijk te varen zijn. Let op: Op sommige routes mag je echter maximaal 6 km/uur varen. Geen paniek, onze kapitein vertelt jou hier voor vertrek alles over.

Kan ik bij jullie ook een sloep huren met schipper / kapitein?

Ja zeker!

Waar kan ik foto’s van de sloepen vinden?

Foto’s en video’s van onze sloepen vindt je op onze Facebook en Instagram pagina.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

https://ikapitein.nl/wp-content/uploads/2017/05/algemene-voorwaarden-zonder-kapitein_ikapitein.pdf

Waar kan ik heen varen?

Je mag met onze luxe sloep bijna overal in Rotterdam varen. Alleen de Maas is om veiligheidsredenen verboden. Tenzij je in het bezit bent van een vaarbewijs.

Wat zijn leuke routes om te varen?

Op onze website vindt je vier leuke route-suggesties. Uiteraard kun je in overleg met de kapitein ook je eigen route samenstellen.

Zat je vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact op!

0