E-sloep

esloep_ikapitein_10pers

€ 55 per uur (max. 10 pers)

esloep_ikapitein

Eigenschappen E-sloep

✔ Ingebouwde afvalscheidingsbak: schoonhouden van onze wateren.
✔ Comfortabel en ruim: Meer dan 2 meter brede sloep met kussens.
✔ Veilig: live GPS tracking en begrensd met een max snelheid van 8 km/uur.
✔ Makkelijk te besturen: zonder vaarbewijs met max 10 volwassenen.
✔ Elektrisch en stil: optimaal genieten van de vrijheid en rust op het water.
✔ Milieuvriendelijk: zonder CO² uitstoot en onderhoudsarm.

 

Elektrisch varen

Rotterdam. Stad aan de Maas. En juist vanaf die rivier heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline van de stad. Voor veel toeristen is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar hoe milieuvriendelijk zijn al die boten? En hoe schoon zijn de binnenwateren? Niet echt, vinden wij bij iKapitein. En daarom is onze missie: meer elektrische boten met een ingebouwd afvalscheidingsbak op de Rotterdamse wateren. Boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen.

Makkelijk te besturen 

Onze E-sloepen zijn volledig elektrisch, fluisterstil, veilig en gemakkelijk te besturen. Je hebt dan ook geen vaarbewijs nodig om onze E-sloepen te besturen. Onze E-sloepen zijn ideaal om te reserveren voor een uitje met vrienden, collega's, familie of romantisch met z'n tweeën. Met haar ingebouwde afvalscheidingsbakken is het ook ideaal om jouw tocht te combineren met vuilvissen. In de sloepen zitten altijd grijpers inbegrepen die je hiervoor kunt gebruiken. Uiteraard is het niet verplicht. Je kunt ook gewoon lekker elektrisch en duurzaam genieten op het water.

esloep_ikapitein_littlec_vareninrotterdam

Hoe werkt het?

Hoe meer kg aan vuil je onderweg vuil vist hoe meer kans je maakt om korting te krijgen op een volgende boottrip. De bakken worden na de rit gewogen zodat je ook meteen ziet wat jullie bijdrage is geweest aan het schoonhouden van de binnenwateren. In samenwerking met de Gemeente Rotterdam zorgen wij voor de juiste verwerking en recycling van het vuil. Hier worden weer nieuwe producten van gemaakt. Maandelijks houden wij een ranking bij via de nieuwsbrief met leuke acties. Op deze manier combineren wij het nuttige met het aangename.

Locatie

Aelbrechtskolk 53, 3025 HB Rotterdam (Historisch Delfshaven)

Veelgestelde vragen

  • Met het Klein Vaarbewijs 1 mag je op Nederlandse wateren varen met een motorboot met een lengte van 15 tot 25 meter en vaartuigen die sneller varen dan 20 kilometer per uur. Hieronder vallen ook waterscooters en jetski's.

  • Door het behalen van het Klein Vaarbewijs 1 leer je belangrijke vaarkennis en -vaardigheden, zoals navigatie, verkeersregels en veiligheid op het water. Dit kan je helpen om veilig te varen en om eventuele problemen op het water op te lossen.

  • Het Klein Vaarbewijs 1 kan ook handig zijn als je op vakantie gaat naar een land waar je op het water wilt varen. In de meeste landen is het verplicht om een vaarbewijs te hebben en kan het Klein Vaarbewijs 1 daarvoor geaccepteerd worden.

Na het behalen van je vaarbewijs is deze net als een rijbewijs geldig voor onbepaalde tijd. Je hoeft het dus maar één keer te behalen.

Tijdens de driedaagse cursus worden de volgende vier belangrijkste en examen gerichte onderdelen behandeld:

  • Wettelijke bepalingen die van belang zijn voor de vaart op rivieren, kanalen en meren.
  • De behandeling van voortstuwingswerktuigen en veiligheidsmaatregelen.
  • De waterwegen, omstandigheden van het vaarwater en, elementaire meteorologie.
  • Het varen en manoeuvreren en de onder bijzondere omstandigheden te nemen maatregelen.

Qua moeilijkheidsgraad is het halenvan je Vaarbewijs te vergelijken met de theorie voor je rijbewijs. En met de gerichte examen cursus bij iKapitein vergroot je jouw kans op slagen aanzienlijk.

Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Op dit moment is het alleen nog theorie. Het CBR is wel bezig om hier ook een praktijk examen aan te koppelen op de lange termijn. Een extra reden om je vaarbewijs nu meteen te behalen.

Het regulier CBR examen kost € 46,60 en duurt 60 minuten waarbij je 40 meerkeuzevragen krijgt.

Heb je extra tijd nodig of begeleiding tijdens het CBR examen? Ook dat is mogelijk via het CBR met een extra toeslag. Lees hier meer over op: cbr.nl

Ja zeker! Je vaarbewijs is net als je rijbewijs een pasje dat wordt opgestuurd door het CBR na positief examen uitslag.

De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 3 punten. Het totaal te behalen punten is 80. Je bent geslaagd als je 56 punten (70%) of meer hebt behaald.

Het klein vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met het klein vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee.

Het klein vaarbewijs I is ook een International Certificate of Competence (ICC) inland waters.

Om je vaarbewijs te behalen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Het meest dichtsbijzijnde CBR kantoor in de buurt van Rotterdam is momenteel het CBR Examencentrum in Barendrecht. Het adres is: Zwaalweg 1, 2991 ZC Barendrecht

Mede mogelijk gemaakt door

Aanmelden of andere vragen? ↓

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.