Eco sloep

s' werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger!

Maximaal 4 personen, €35 per uur.

Rotterdam. Stad aan de Maas. En juist vanaf die rivier heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline van de stad. Voor veel toeristen is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar hoe milieuvriendelijk zijn al die boten? En hoe schoon zijn de binnenwateren? Niet echt, vinden wij bij iKapitein. En daarom is onze missie: meer elektrische boten met ingebouwde vuilvangers op de Rotterdamse wateren. Boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen.

iKapitein wil groeien door terug te geven. Dit doen wij onder andere door constant te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Op 26 juni hebben wij s’werelds eerste elektrische plezierboot met ingebouwde vuilvanger gelanceerd in het bijzijn van RET-directeur Maurice Unck en Toerisme-wethouder Saïd Kasi. Stadsdichter Derek Otte hield een voordracht en een zin uit dat gedicht staat op de voorkant van de boot: ‘Zaken die je zorgen baren, kun je beter laten varen’. Met deze innovatie worden onze binnenwateren automatisch schoongemaakt tijdens het varen. Zo verenigen wij het nuttige met het aangename.

Hoe werkt het?

Middels het ingebouwde vuilvang systeem wordt het plastic al varend uit het water gevist. Het vuil komt terecht in een afvalbak van 20 liter. Deze bak wordt na de rit gewogen, zodat je meteen kunt zien wat jouw bijdrage is geweest bij het schoonhouden van onze binnenwateren in aantal KG. Het bruikbare vuil wordt vervolgens gesmolten en gebruikt voor het maken van nieuwe producten zoals kinderspeeltoestellen en waterflessen. Op deze manier combineren wij plezier met innovatie, bewustwording en recycling. Op onze homepagina is dagelijks live te zien wat de totale bijdrage is geweest van het opgevangen vuil.

Eigenschappen Eco sloep

✔ Ingebouwde vuilvanger: automatisch schoonhouden van onze wateren.
✔ Ingebouwde bluetooth speakers: jouw eigen muziek afspelen.
✔ Veilig: live GPS tracking en begrensd met een max snelheid van 6 km/uur.
✔ Makkelijk te besturen: zonder vaarbewijs met max 4 volwassenen.
✔ Elektrisch en stil: optimaal genieten van de vrijheid en rust op het water.
✔ Milieuvriendelijk: zonder CO² uitstoot en onderhoudsarm.
Locatie

Aelbrechtskolk 53, 3025 HB Rotterdam (Historisch Delfshaven)

Veelgestelde vragen

  • Met het Klein Vaarbewijs 1 mag je op Nederlandse wateren varen met een motorboot met een lengte van 15 tot 25 meter en vaartuigen die sneller varen dan 20 kilometer per uur. Hieronder vallen ook waterscooters en jetski's.

  • Door het behalen van het Klein Vaarbewijs 1 leer je belangrijke vaarkennis en -vaardigheden, zoals navigatie, verkeersregels en veiligheid op het water. Dit kan je helpen om veilig te varen en om eventuele problemen op het water op te lossen.

  • Het Klein Vaarbewijs 1 kan ook handig zijn als je op vakantie gaat naar een land waar je op het water wilt varen. In de meeste landen is het verplicht om een vaarbewijs te hebben en kan het Klein Vaarbewijs 1 daarvoor geaccepteerd worden.

Na het behalen van je vaarbewijs is deze net als een rijbewijs geldig voor onbepaalde tijd. Je hoeft het dus maar één keer te behalen.

Tijdens de driedaagse cursus worden de volgende vier belangrijkste en examen gerichte onderdelen behandeld:

  • Wettelijke bepalingen die van belang zijn voor de vaart op rivieren, kanalen en meren.
  • De behandeling van voortstuwingswerktuigen en veiligheidsmaatregelen.
  • De waterwegen, omstandigheden van het vaarwater en, elementaire meteorologie.
  • Het varen en manoeuvreren en de onder bijzondere omstandigheden te nemen maatregelen.

Qua moeilijkheidsgraad is het halenvan je Vaarbewijs te vergelijken met de theorie voor je rijbewijs. En met de gerichte examen cursus bij iKapitein vergroot je jouw kans op slagen aanzienlijk.

Het theorie-examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Op dit moment is het alleen nog theorie. Het CBR is wel bezig om hier ook een praktijk examen aan te koppelen op de lange termijn. Een extra reden om je vaarbewijs nu meteen te behalen.

Het regulier CBR examen kost € 46,60 en duurt 60 minuten waarbij je 40 meerkeuzevragen krijgt.

Heb je extra tijd nodig of begeleiding tijdens het CBR examen? Ook dat is mogelijk via het CBR met een extra toeslag. Lees hier meer over op: cbr.nl

Ja zeker! Je vaarbewijs is net als je rijbewijs een pasje dat wordt opgestuurd door het CBR na positief examen uitslag.

De toekenning van punten per vraag varieert van 1 tot 3 punten. Het totaal te behalen punten is 80. Je bent geslaagd als je 56 punten (70%) of meer hebt behaald.

Het klein vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met het klein vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee.

Het klein vaarbewijs I is ook een International Certificate of Competence (ICC) inland waters.

Om je vaarbewijs te behalen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Het meest dichtsbijzijnde CBR kantoor in de buurt van Rotterdam is momenteel het CBR Examencentrum in Barendrecht. Het adres is: Zwaalweg 1, 2991 ZC Barendrecht

Mede mogelijk gemaakt door

Aanmelden of andere vragen? ↓

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.