Eco sloep

s' werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger!

Maximaal 4 personen, €35 per uur.

Rotterdam. Stad aan de Maas. En juist vanaf die rivier heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline van de stad. Voor veel toeristen is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar hoe milieuvriendelijk zijn al die boten? En hoe schoon zijn de binnenwateren? Niet echt, vinden wij bij iKapitein. En daarom is onze missie: meer elektrische boten met ingebouwde vuilvangers op de Rotterdamse wateren. Boten waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen.

iKapitein wil groeien door terug te geven. Dit doen wij onder andere door constant te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Op 26 juni hebben wij s’werelds eerste elektrische plezierboot met ingebouwde vuilvanger gelanceerd in het bijzijn van RET-directeur Maurice Unck en Toerisme-wethouder Saïd Kasi. Stadsdichter Derek Otte hield een voordracht en een zin uit dat gedicht staat op de voorkant van de boot: ‘Zaken die je zorgen baren, kun je beter laten varen’. Met deze innovatie worden onze binnenwateren automatisch schoongemaakt tijdens het varen. Zo verenigen wij het nuttige met het aangename.

Hoe werkt het?

Middels het ingebouwde vuilvang systeem wordt het plastic al varend uit het water gevist. Het vuil komt terecht in een afvalbak van 20 liter. Deze bak wordt na de rit gewogen, zodat je meteen kunt zien wat jouw bijdrage is geweest bij het schoonhouden van onze binnenwateren in aantal KG. Het bruikbare vuil wordt vervolgens gesmolten en gebruikt voor het maken van nieuwe producten zoals kinderspeeltoestellen en waterflessen. Op deze manier combineren wij plezier met innovatie, bewustwording en recycling. Op onze homepagina is dagelijks live te zien wat de totale bijdrage is geweest van het opgevangen vuil.

Eigenschappen Eco sloep

✔ Ingebouwde vuilvanger: automatisch schoonhouden van onze wateren.
✔ Ingebouwde bluetooth speakers: jouw eigen muziek afspelen.
✔ Veilig: live GPS tracking en begrensd met een max snelheid van 6 km/uur.
✔ Makkelijk te besturen: zonder vaarbewijs met max 4 volwassenen.
✔ Elektrisch en stil: optimaal genieten van de vrijheid en rust op het water.
✔ Milieuvriendelijk: zonder CO² uitstoot en onderhoudsarm.