Samen010 Donderdag Bijzonderdag bij iKapitein

Samen010 Donderdag Bijzonderdag bij iKapitein - iKapitein Boats & Bites

Rotterdam is de stad met de meeste kinderen die in een bijstandsgezin opgroeien. Juist voor deze kinderen die soms niet op vakantie kunnen, doet Stichting Samen010 iets extra’s in de schoolvakanties.

samen010_ikapitein

Vandaag kwamen zij langs bij iKapitein voor een creatieve, sportieve, educatieve maar vooral gezellige en leuke activiteit; iKapitein Trash Hunt! Wij verwelkomen de kinderen in onze binnentuin en geven ze een korte introductie over het bedrijf en de plastic soup. Hierna gingen wij met twee elektrische sloepen op Trash Hunt op de binnenwateren van Delfshaven.

Samen hebben zij ruim 7,8 kilo vuil verzameld. Zowel aan land als uit het water gevist. Bij terugkomst werden zij gastronomisch verwend met een hapje en een drankje. Als afsluiting was dan daar dan eindelijk de uitreiking van de duurzame iKapitein Trash Hunt Trofee, gemaakt van gerecycled plastic en Rotterdams Stadshout. ♻️🚤

samen010_2_ikapitein

Samen 010 is een sociale organisatie die hulp biedt aan mensen in Rotterdam en Capelle. Zij zijn actief in vrijwilligersprojecten rondom zorg, armoede en sociaal isolement. Daarmee proberen zij iedereen te helpen die dat nodig heeft. Dat doen ze samen met kerken en vrijwilligers. Samen 010 telt zo’n 25 medewerkers en bijna 600 vrijwilligers.

samen010_3_ikapitein
Ps. Klik hier om een videocompilatie te zien van deze mooie en duurzame donderdag: https://www.instagram.com/p/Cgj3GUTNCQ5/