Ons verhaal.

Onze reis hoe wij de meest impactvolle waterrecreatie onderneming van Nederland gaan worden.

Oprichter Wesley dos Santos: 'Vaar je eigen koers.'

Rotterdam. Delfshaven. Wijk aan de Schie. Jarenlang was het binnenwater vooral het domein van vrachtschepen en cruiseboten. Juist vanaf het water heb je een grandioos uitzicht over de imponerende skyline en dynamische binnenstad. Voor veel toeristen, dagjesmensen en bewoners is een boottocht over het water dan ook een gewilde attractie. Maar waar kon je dit doen in Delfshaven of het centrum van Rotterdam? Niet. Geboren en getogen Delfshavenaar én oprichter van iKapitein: 'Wesley dos Santos' bracht hier in 2017 verandering in. Hij kocht één sloep, bouwde zelf een website en maakte het voor anderen mogelijk om Rotterdam vanaf het water te ervaren.

Sindsdien is iKapitein uitgegroeid tot de meest impactvolle waterrecreatie onderneming van Rotterdam. Winnaar van de RET Aardig Onderweg Award, Duurzame Top 100 onderneming in Nederland, ANWB Kampioen, Opruimactie's, Bewustwordingsprogramma voor Basischolen en bedenkers van s' werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger. Alles voor een betere en levendigere wereld. Onze missie? De meest impactvolle waterrecreatie onderneming worden van Nederland waar plezier, innovatie, bewustwording en recycling samenkomen. Het nuttige met het aangename verenigen.

Oprichter iKapitein

Wesley is een geboren en getogen Delfshavenaar met Kaapverdische achtergrond. Alles wat hij doet is met het doel om niet alleen zijn eigen perspectief, maar ook dat van anderen maximaal te vergroten.

HQ & Lunchroom

Voor informatie of ovenheerlijke hapjes verwelkomen wij jou graag op onze fysieke locatie op de Aelbrechtskolk 53, 3025 HB in Rotterdam (Delfshaven). Het is de moeite waard om een kijkje te nemen ;)

Opstaplocatie Molen

Het opstappen op onze boten vindt plaats op de Voorhaven 212 direct onderaan de molen (Distilleerketel). Voor de waterfietsen en sup's stap je op ter hoogte van Voorhaven 100 onderaan de Mouterbrug.

Plezier. Innovatie. Bewustwording. Duurzaamheid.

Plezier

iKapitein is binnen 5 jaar gegroeid tot een erkend waterrecreatie onderneming waar men next level kan varen, (water)fietsen, eten en suppen. Met onze (elektrische) sloepen, waterfietsen, sup’s en een lunchroom op de Aelbrechtskolk zijn wij één van de grootste aanbieders van waterrecreatie in Rotterdam. Jaarlijks biedt iKapitein aan meer dan 15.000 dagjesmensen en bedrijven de mogelijkheid om het gebied next level vanuit het water te ervaren.

Innovatie

Na het winnen van de RET Aardig Onderweg Awards in 2018 heeft iKapitein s’ werelds eerste plezierboot met ingebouwde vuilvanger ontwikkelt. Wij willen hiermee direct iets doen aan de vervuiling op het water en bijdragen aan schonere rivieren. Ook hebben wij in samenwerking met Stichting Verborgen Stad als eerste een AR-vaarbeleving ontwikkelt genaamd; ‘Hidden stories’. Dit is een applicatie die de verborgen verhalen van de stille migranten zichtbaar maakt. Terwijl je vaart langs de locaties die van meerwaarde zijn voor de Kaapverdiaanse en Nederlandse gemeenschap krijg je informatie mee op een unieke manier.

Bewustwording

In 2022 heeft iKapitein een bewustwordingsprogramma gelanceerd en uitgevoerd voor basisschoolleerlingen in Rotterdam genaamd; Vaar je eigen en schonere koers. Ruim 80 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 hebben een driedaags programma gevolgd van iKapitein waarbij ze kennis maken met sociaal ondernemerschap, de plastic soup en zelf hun ideeën presenteren over hoe zij denken dat wij het vuil op straat en op het water tegen kunnen gaan. In 2023 wordt dit programma voortgezet en uitgebreid voor 400 leerlingen uit Rotterdam. Ook zijn wij momenteel in samenwerking met het Scheepvaart en Transport College bezig met het opzetten van een opleiding en curcus voor de pleziervaart.

Duurzaam

iKapitein heeft een nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam omtrent recycling en is hierom ook verkozen tot Circulaire Onderneming. Bij het varen worden klanten gestimuleerd om het vuil dat zij onderweg tegenkomen mee te nemen en in een door de gemeente geplaatste kliko te gooien. Daarnaast organiseert iKapitein iedere woensdag tussen 14.00 - 16.00 een Trash Hunt voor buurtbewoners als bewonersinitiatief. Hierbij kunnen zij gratis, samen met één van onze kapitenis, vuilvissen om het water schoner te maken. Bovendien focust iKapitein zich op vier van de zeventien Sustainable Development Goals; eerlijk werk en economische groei, klimaatactie, leven in het water en strategische partnerschappen om doelstellingen te bereiken.

Talentontwikkeling

Bewustwordingsprogramma; 'Vaar je eigen en schonere koers' op diverse basisscholen in Rotterdam met als doel om hun perspectieven te vergroten.

AR-vaarbeleving

Hidden stories is een AR-applicatie, in ontwikkeling met Stichting Verborgen Stad en Elma Pinto, die de verhalen van de Kaapverdische migranten op het water digitaal zichtbaar maakt.

4 SDG's

Wij focussen ons op de SDG's: eerlijk werk en economische groei, klimaatactie, leven in het water en strategische partnerschappen om doelstellingen te bereiken.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie met afwisseling, verantwoordelijkheid en tevreden klanten? Wij zijn opzoek naar een Medewerker Bites (horeca) voor minimaal 8 uur in de week!

Als Medewerker Bites ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, informeren en gastronomisch verwennen van onze klanten die langskomen op de fysieke locatie (lunchroom) voor informatie of een hapje.

Jouw verantwoordelijkheden

- Met liefde voorbereiden van de gerechten.

- Met verstand klanten informeren en begeleiden bij hun zoektocht naar de juiste dienst of gerecht.

- Met plezier de locatie schoon en netjes houden.

- Met een lach gerechten uitserveren.

Functie-eisen

- Minimaal 8 uur per week beschikbaar.

- Goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal.

- Zelfstandig, eerlijk en pro-actief.

- Flexibele instelling.

Wij bieden

- Geld.

- Mogelijkheid om je vaarbewijs te halen en door te groeien.

- Ruimte voor eigen initiatief.

- Gezonde werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan.

Solliciteer nu via info@ikapitein.nl met cv en motivatiebrief

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie met afwisseling, vrijheid, verantwoordelijkheid en tevreden klanten? Wij zijn opzoek naar een Medewerker Boats voor minimaal 12 uur in de week!

Als Medewerker Boats ben je verantwoordelijk voor het tijdig en veilig uitgeven/ontvangen van onze sloepen, waterfietsen en sup's. Indien er geen klanten zijn help je jouw collega's op de fysieke locatie met bijvoorbeeld het uitserveren.

Jouw verantwoordelijkheden

- Met liefde tijdig ontvangen van de klanten.

- Met verstand klanten informeren over het besturen, de veiligheid en vaarroutes met de sloep, waterfiets of sup.

- Met plezier de sloepen, waterfietsen en sup's schoon, vol geladen en netjes houden.

- Met een lach klanten ontvangen, indien nodig meevaren en doorverwijzen naar onze fysieke locatie.

Functie-eisen

- Minimaal 12 uur per week beschikbaar.

- Goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal.

- Zelfstandig, eerlijk en pro-actief.

- Flexibele instelling.

Wij bieden

- Geld.

- Mogelijkheid om je vaarbewijs te halen en door te groeien.

- Ruimte voor eigen initiatief.

- Gezonde werksfeer waar hard werken en plezier maken hand-in-hand gaan.

Solliciteer nu via info@ikapitein.nl met cv en motivatiebrief

Bij de meest impactvolle waterrecreatie onderneming in Rotterdam kun je gelijk aan de slag als marketing stagiaire en kijk je mee met het reilen en zeilen binnen de organisatie. Wij bieden je leuke collega’s, een hoge leercurve en mogelijkheid om door te groeien binnen het team. Je komt in aanraking met toeristen en draagt je steentje bij om leuke samenwerkingen aan te boren.

In een korte tijd krijg je mogelijkheid om de aspecten van Marketing te leren!

Wat ga je doen?

- Onze diensten uploaden bij onze partners (zoals Tripadvisor, Google etc)

- Jouw eigen marketingplan opstellen en bespreken.

- Zelfstandig blogs opmaken en plaatsen op onze website.

- Assisteren tijdens professionele video en fotoshoots.

- Samenwerkingen bedenken, contacteren en onderhouden.

- Zelf de boot op om Insta-stories te maken.

- TikTok & Reel content bedenken, maken en uploaden.

- Afspraken bijwonen met partners.

- Last-minute problemen zien op te lossen, uiteraard met ondersteuning.

*Let op het betreft een meewerkstage.

Wie ben jij?

- Je bent bezig met je HBO-opleiding

- Kennis van social media en Adobe

- Je bent zelfstandig en flexibel

- Je bent beschikbaar tussen de 24 en 32 uur per week.

- Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

- Een stagevergoeding

- Een afwisselende stage

- De mogelijkheid om je vaarbewijs te halen tijdens je stage

- Inspiratie en begeleiding

Solliciteer via info@ikapitein.nl met cv en motivatiebrief

Bij de meest impactvolle waterrecreatie onderneming van Rotterdam kun je gelijk aan de slag als organisator van evenementen op het water en in onze lunchroom. Wij bieden je toffe collega's en veel contacten met mensen die iets leuks willen organiseren voor hun bedrijf, hun vrienden of hun familie. Bij ons leer je met verschillende mensen werken en ontwikkel je steeds meer je talent als organisator van diverse uitjes.

Je komt ook in aanraking met toeristen en met mensen die iets speciaals zoeken voor een intieme bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, kinder of familie feest.

Wat ga je doen?

- Zelfstandig organiseren van events van A t/m Z.

- Contact onderhouden met event klanten en leveranciers van benodigdheden.

- Afspraken bijwonen met klanten en leveranciers.

- Nauw samenwerken met Stagiair Marketing & Collabs voor het opmaken van aankondigingen.

- Aftersales na een event (bijvoorbeeld het nabellen van de klanten).

Wie ben jij?

- Je hebt een commerciële instelling en gaat altijd voor resultaat.

- Je hebt een grote mate van zelfstandigheid.

- Je bent stressbestendig, flexibel en collegiaal.

- Afspraak is bij jou ook altijd afspraak.

Functie eisen:

- Je bent beschikbaar tussen de 24 en 32 uur per week.

- Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Wat wij bieden

- Stagevergoeding

- De mogelijkheid om je vaarbewijs te halen

- Doorgroeimogelijkheden in het vaste team.

- Inspiratie en begeleiding.

Solliciteer via info@ikapitein.nl met jouw cv, motivatiebrief of video

Binnenkort beschikbaar.

iKapitein Boats & Bites

Aelbrechtskolk 53
3025 HB Rotterdam, Nederland

Maandag: restaurant gesloten.
Dinsdag: restaurant gesloten.
Wo & Do: 12.00 - 18.00
Vr, Za & Zo: 12.00 - 20.00

PS. Wij varen van maandag tot en met zondag!

Telefoonnummer: 085 130 5289

Vragen? Neem contact met ons op

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.